Veckans recept V.33

Veckans recept v. 33

Lax i salladsblad. (4 pers)

Det här behöver du:

500 g. Lax (Salma eller fröya)
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 lime
2 salladslökar
2 msk olivolja
2 msk soya
1 avokado
12 blad Gemsallad (baby romansallad)

Så här gör du:

– Tärna Laxen i små tärningar, hacka vitlök och
chili. Riv limeskal, skär ned salladslöken
– Vänd grönsakerna med soja, olja, tillsätt laxen
och blanda. Smaka av med salt, låt stå i tio
minuter.
– Skär avokadon i tärningar och vänd ner. Servera
på salladsblad. (14/8-18)

Veckans recept tar sommarledigt och återkommer i höst.

Veckans recept V.22

Spagetti räkonara för 4 pers.

Du behöver:

300 gram skalade räkor
3 st äggulor
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
1st gul lök
0.5 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Spagetti

Du gör så här:

Koka spagettin.
Blanda grädde, mjöl, äggula, riven parmesan, hackad gul lök, salt o peppar.
Värm blandningen tills det är krämigt.
Tillsätt räkorna och den kokta spagettin.

Smaklig spis!

Veckans recept V.21

Grillad seabream för 2 pers.

Du behöver:

2 st portionsfiskar
Citron
Flingsalt
Färska örter såsom rosmarin, timjan och oregano

Fyll fisken med citron och örter och salt.
Använd gärna ett halster när ni grillar.

Servera med en tomatsalsa
3 tomater
1 rödlök
1 msk balsamvinäger
1 cm riven ingefära
2 salladslökar strimlade
Salt

Veckans recept. V.20

Poke Bowl med räkor

Du behöver:

250g. Skalade räkor

2 portioner Ris

0.5 dl majonäs

0.5 msk sriracha

Sallad, tomater, Avocado, Mango, Vårlök, Edamebönor, lime, Cashewnötter, sojasås

 

 

Du gör så här:

koka Ris, blanda Majonäs och sriracha och blanda ner räkorna.

skär grönsakerna och lägg upp allt snyggt i akål eller djup tallrik.

Smaklig spis!

Veckans recept v.17

Laxfjäril med potatis för 4 pers.

Du behöver:

4 st laxfjärilar
400 g potatis
1 burk hollandaisesås (från Åsas Fisk naturligtvis)
Broccoli

Så här gör du:

Koka potatisen och stek laxen.
Sautera Broccolin.
Servera med såsen och en fräsch legymsallad sallad.

Veckans recept v.16 (2 st)

Lax i ugn för 2 pers.

Du behöver:

600 g lax utan skinn och ben
4 st tomater
2 klyftor vitlök
Färsk timjan
1.5 dl vitt vin
1 msk olja
25 g smör
Salt och peppar

Du gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
Placera laxen i ugnsfast form. Salta och peppra.
Finhacka tomater och vitlök, rör ihop med timjan, olivolja och täck laxen.
Slå på vinet runt om i formen och klicka på smöret.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera med kokt potatis.

Knivmussla på grillen.

Du behöver:

Önskat antal knivmusslor

Du gör så här:

Låt knivmusslorna rinna av i vatten ett tag. Lägg de i en folieform eller en ugnsfastform som kan stå på grillen.
Tillsätt vitlök, persilja, olja och salt.
Låt musslorna ligga på grillen 3-4 minuter tills de har öppnat sig.
Njut med ett gott bröd till.

Veckans recept v.15

Lättgravad röding med rostad potatis för fyra per.

Du behöver:

4 lättgravade rödingfiléer ( som du naturligtvis köper på Åsas Fisk)
600 g potatis
Vitvinsås

Du gör så här:

Stek eller grilla rödingfiléerna med skinnsidan nedåt tills skinnet är riktigt krispigt, vänd och stek
snabbt på andra sidan.
Rosta potatisen med olivolja och salt i ugn på 225 grader i ca 35 minuter
Servera med grönsaker och vitvinssås ( som också finns att köpa hos Åsas Fisk)

Smaklig måltid!

Veckans recept v.14

Lax i salladsblad för fyra pers.

Du behöver:

500 g. Lax (Salma eller Fröya)
2 vitlöksklyftor
1 Chili
1 Lime
2 Salladslökar
2 msk Olivolja
2 msk Soya
1 Avokado
12 Blad Gemsallad (Baby romansallad)

Du gör så här:

Tärna laxen i små tärningar, hacka vitlök och chili. Riv limeskal och skär ned salladslöken.
Vänd grönsakerna med soja, olja, tillsätt laxen och blanda. Smaka av med salt och låt stå i tio minuter.
Skär avokado i tärningar och vänd ner. Servera på salladsblad. Smaklig måltid!

Veckans recept v.13

Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs. 8 bufféportioner.

Du behöver:

8 ägg
2 skivor kavring
2 msk smör
1,5 dl majonnäs
8 ansjovisfiléer
Gräslök
Krasse

Du gör så här:

Koka äggen i 9 minuter och skala dom.
Skär kavringen i små tärningar och stek de knapriga och mixa smulor av kvaringen.
Dela äggen på mitten och lägg på majonnäs, ansjovis och kavringen.
Garnera med krasse och gräslök efter tycke och smak.

Glad påsk önskar vi på Åsas Fisk!

Veckans recept v.12

Matjessill med brynt mandelsmör och lingon för 4 pers.

Du behöver:

4 matjesfiléer
125 g smör
1/2 dl flagad mandel
2 msk kapris
4 msk rårörda lingon
400 g potatis
3 msk dill
1 msk smör

Så här gör du:

Koka potatisen mjuk och vänd den i smör och dill.
Torka av sillen och lägg den på tallriken.
Bryn smöret tills det doftar kola, lägg då ner mandel och kapris och rör om.
Skeda smöret över fisken, toppa med lingon och servera med potatisen.
Servera med hårt bröd och smör

Veckans recept . V.11

Laxomelett för 2 personer.

Du behöver:

150 gram laxfilé utan skinn och ben

2-3 ägg

1/2 dl mjölk

1/2 gul lök

4 st. små potatisar

1/2 dl färsk dill

Så här gör du:

Blanda ägg och mjölk i en kastrull och vispa lätt.
Värm skivad gul lök och skivad kokt potatis i en stekpanna med lite smör,
tillsätt dill och lägg laxskivorna ovanpå. Häll över äggblandningen och rör runt försiktigt.
Ställ in stekpannan i ugnen 10 minuter på 150 grader.
Servera med citron och en fräsch sallad

Smaklig måltid!

Veckans recept. V.10

Saltbakad lax med citron för 4 pers..

Du behöver:

600 gram lax

3 citroner

200 gram grovt salt

Olivolja

Persilja och gräslök

Salt och peppar

Du gör så här:

Lägg ut saltet på foliepapper och lägg fisken på saltet med skinnsidan neråt.
Skär persilja och gräslök fint och gnid in det i fisken.
Skär 3 citroner tunt och täck sedan fisken med skivorna.
Slå in fisken i folien. Grilla sedan fisken eller lägg den i ugnen på grill i ca 10-15 minuter.
Hollandaisesås passar bra till.

 

Veckans recept. V.08

Spagetti räkonara för 4 pers.

Du behöver:

300 gram skalade räkor
3 st äggulor
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
1st gul lök
0.5 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Spagetti

Du gör så här:

Koka spagettin.
Blanda grädde, mjöl, äggula, riven parmesan, hackad gul lök, salt o peppar.
Värm blandningen tills det är krämigt.
Tillsätt räkorna och den kokta spagettin.

Smaklig spis!

 

Veckans recept. V.07

Laxfjäril och potatis för 4 pers.

Du behöver:

4 st Laxfjärilar
400 g Potatis
1 brk. Hollandaisesås
Färsk/fryst broccoli

Du gör så här:

Koka potatisen och stek laxen.
Sautera Broccolin.
Servera med såsen och en fräsch sallad. En god surdegsbaguette passar passar bra till måltiden.

 

Veckans recept. V06

Laxsoppa med dill och potatis för 4 pers.

Du behöver:

400 g lax
1 gul lök
125 g salladslök
2 dl grädde
3 grönsaksbuljongtärningar
600 g fast potatis
Dill
Smör, salt

Du gör så här:

Skala och strimla löken och salladslöken.
Fräs löken i smör och tillsätt 1 liter vatten, grädde
och buljongtärningarna.
Skala potatisen, låt den koka i kastrullen tills den
är mjuk. Tärna laxen och lägg i den i grytan och låt den sjuda i 3-5 minuter.
Rör ner dillen.
Servera soppan med ett gott bröd.

Ät och mys i vintermörkret!

 

Veckans recept. V05

Rödtunga med potatis och skaldjurssås för 2 pers.

Du behöver:

400g rödtungafilé
200g potatis
Åsas skaldjurssås

Du gör så här:

Smörstek rödtungan.
Koka potatisen.
Värm såsen.

Ät och njut av en god middag!